Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

20 λεπτά του Ευρώ


Ήταν ένα αγόρι που πήγαινε στο σχολείο του.

Ένα πρωινό λοιπόν, εκεί που περπατούσε βρήκε στον δρόμο 20 λεπτά. Καταχαρούμενο μάζεψε το νόμισμα και καμαρωτός το φύλαγε μέσα στο χέρι του. Ένοιωθε απίστευτη χαρά που πήρε χρήματα δίχως να κάνει τίποτα.

Από εκείνη τη μέρα συνέχεια όπου κι αν πήγαινε, κοιτούσε τον δρόμο με ολάνοιχτα μάτια, μήπως βρει κι άλλα χρήματα, και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Σ' όλη του τη ζωή βρήκε 296 20λεπτα, 48 50λεπτα, 7 Ευρώ και δυο σκισμένα χαρτονομίσματα.

Μάζεψε τα χρήματα αυτά χωρίς να κάνει τίποτα. Χωρίς καμιά κούραση.

Εκτός από το να χάσει την ανείπωτη ομορφιά από 31369 ηλιοβασιλέματα, την υπέροχη πανδαισία 157 ουράνιων τόξων, την αμέτρητη γαλήνη χιλιάδων αστεριών.

Δεν είδε ποτέ τα σύννεφα να χορεύουν στον ουρανό, δεν είδε τα πουλιά να πετούν λεύτερα, ούτε μέρος της μνήμης του είναι τα χιλιάδες χαμόγελα των περαστικών που διάβηκαν από κοντά του.

Ξέρεις κανέναν που ζει έτσι;

Με το κεφάλι σκυμμένο να το βαραίνουν χιλιάδες καθημερινά προβλήματα, να φοβάται τον πόνο και την κριτική, να πανικοβάλλεται από πράγματα που ποτέ δεν θα γίνουν, ελπίζοντας να βρει πεταμένα 20 λεπτά, χωρίς να κάνει τίποτα....

Έφτασαν και τα Χριστούγεννα....


3 σχόλια:

ολα θα πανε καλα... είπε...

Ωραία η ιστορία σου.Πέρασα να αφήσω τις ευχές μου στον ερημίτη.Σε έναν ερημίτη,οι θερμές ευχές πιάνουν πάντα τόπο.Αυτός ξέρει καλύτερα...Να σαι καλά και καλή χρονιά!

xristina είπε...

Χρόνια πολλά Ερημίτη και καλές γιορτές!!!ψηλά το κεφάλι έπρεπε να έχει, αυτό το αγόρι...κι ας το χτυπούσε και στον τοίχο...

Osiris είπε...

Μπάααα... δεν ξέρω κανέναν!
Οι περισσότεροι δεν είναι σκυμμένοι!
Οι περισσότεροι έχουν το κεφάλι χωμένο σε μια σακούλα μα Euros, σκέψεις και υπολογισμούς.

Χρόνια σου Πολλά Ερημίτη.
Ελπίζω του χρόνου και κάθε χρόνο, να συνεχίζεις να είσαι Ερημίτης... :)
Σε χρειαζόμαστε!

Ευχές για ένα υγειές και ευτυχισμένο 2010.

Fair Winds!